Wie is Lies Dewael?

Advocaat Lies Dewael - Landen - Diegem

Kwaliteitsvol, flexibel, oplossingsgericht

Op een kwaliteitsvolle, flexibele en oplossingsgerichte manier mijn cliënten bijstaan en verdedigen. Dat is mijn missie. De juridische regelgeving is een ingewikkeld labyrint – met vele zijwegen – dat bovendien wordt overspoeld met vakjargon. Hierin wil ik uw gids en uw tolk zijn en u bijstaan zodat u de juiste route volgt.

Expert handelseconomisch en ondernemingsrecht

Met een bijzondere focus op het ondernemingsleven bied ik u en uw onderneming juridische begeleiding op elk vlak. Zowel als eenmanszaak of als grote- of middelgrote onderneming kunt u bij mij terecht voor advies op maat.

Advocaat

Ik ben verbonden aan de balies van Leuven (2011) en Brussel (2016). Uiteraard ben ik in het bezit van een master Rechten (K.U. Leuven). Daarnaast behaalde ik een master-na-master Ondernemingsrecht (U.L.B.). Handels-economisch- en ondernemingsrecht zijn mijn specialiteiten.

Erkend bemiddelaar

Een onpartijdige blik op de zaak, een goed gesprek en alle feiten objectief bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat veel conflicten op deze manier opgelost kunnen worden. Veel partijen bouwen na de bemiddeling terug een goede relatie op, en kunnen opnieuw zaken doen. Dat gebeurt veel minder na een rechtszaak. Als erkend bemiddelaar in burgerlijke en commerciële geschillen, help ik u graag bij het oplossen van een zakelijk conflict buiten de rechtbank om. 

Curator - Vereffenaar

Sinds 2016 ben als curator verbonden aan de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank in Brussel en in sinds 2017 bijkomend aan de Ondernemingsrechtbank in Leuven. Dat betekent dat ik verschillende faillissementen beheer die door een van deze rechtbanken werden uitgesproken.

Praktijkassistent K.U. Leuven

Tot slot maak ik deel uit van het Instituut Insolventierecht aan de K.U. Leuven. Als praktijkassistent beleef ik  veel plezier aan het overbrengen van kennis aan de toekomstige advocaten en juristen. Bovendien ben ik zo altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in dit rechtsgebied.